2015. szeptember 9., szerda

Neymar úgy csinál hülyét a védőkből, ahogy senki

Szerda hajnalban Brazília az Egyesült Államok ellen játszott felkészülési meccset, Neymaréknak pedig ezúttal nagyon ment a játék, hiszen 4-1-re nyertek, a Barcelona támadója kettőt is lőtt, bár Dunga csak a félidőben küldte pályára.

Az első gólt Hulk lőtte még a 9. percben, aztán a második félidőig kicsit megpihentek, hogy a szünet után nem sokkal egy erős negyed órát hozva eldöntsék a mérkőzést. A hajrát Neymar nyitotta egy tizenegyessel, majd Rafinha növelte 3-ra az előnyüket, a sort pedig ismét Neymar zárta: négy védő között dugta el a labdát, majd annyira ütemtelenül lőtte el, hogy a kapuban álló Brad Guzan védés helyett inkább csak eldőlni tudott.

Az Egyesült Államok a hosszabbítás legelején Daniel Williams 26-27 méteres bombájával szépített, de ezzel is csak 4-1-re tudták menteni a mérkőzést.

A keddi duplájával Neymar már 48 gólnál jár a válogatottban 68 meccsen, előbbivel pedig beérte Zicót a góllövő lista negyedik helyén. A rekorder Pelé még messzebb van, hiszen ő 77 gólig jutott, de Neymar még csak 23 éves, így hamarosan Pelé csúcsa is veszélybe kerülhet. Addig viszont Romário következik majd 55 góllal, majd Ronaldo 62 gólját érheti be.

Brazília mellett Argentína is játszott felkészülési mérkőzést, de Lionel Messiéknek kicsit nehezebben ment: a 70. percben már 2-0-s hátrányban volt Mexikó ellen, igaz, egy nagy hajrával végül Sergio Agüeró 85. és Lionel Messi 89. percben lőtt góljaival döntetlenre mentették a meccset.
Messi a leshatárról kilépve verte át a védőket, mellel tette maga elé a labdát, amit kapásból lőtt át a kapus Moises Munoz lábai között, beállítva a végeredményt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése