2015. szeptember 13., vasárnap

Neymar: a szokásos gyötrelmes idényrajt

Noha az Atlético Madrid elleni tegnapesti rangadón (20.30, Sport2) minden bizonnyal összeáll a félelmetes Messi, Suárez, Neymar Barca-csatársor, az utóbbi labdarúgó szezonrajtja nem alakult túlságosan vidáman. Szegény Neymar lassan hozzászokhat, hogy augusztus, szeptember tájékán rendre valamilyen nehézséggel kénytelen szembenézni. Barcelonába érkezése óta a vékonydongájú cselgép minden idény elején sérülésekkel küzdött, s ez alól az idei év sem kivétel.

A jelenkori brazil futball legfényesebb csillaga 2013 nyarán érkezett meg a katalán városba, ahol szinte azonnal mandulaműtétet kellett rajta végrehajtani, ami átmeneti vérszegénységet idézett elő, így csak lassan lendülhetett játékba. Tavaly nyáron Juan Camilo Zúniga a brazíliai világbajnokságon tette partvonalon kívülre Neymart, belépője miatt csigolyasérülést szenvedett a sztár, ami azt jelentette, hogy szeptember közepéig ismét nem játszhatott a Barca mérkőzésein. Gyanítjuk, a 23 éves támadó néhány hete „Csak a szokásos” megállapítással vette tudomásul, hogy mumpszos lett, ezáltal ki kellett hagynia az Európai- és Spanyol Szuperkupákat, valamint a Bilbao elleni bajnoki rajtot is. Ezek után ugyan a Málaga ellen kezdett és jól is játszott, de erőnléti hiányosságok természetesen jelentkeztek nála. Mikor már azt lehetett hinni, hogy a peches időszak véget ért, Neymarnak térdproblémái támadtak a Costa Rica elleni válogatott mérkőzésen, ahol ráadásul csak tíz percet játszott. Az Egyesült Államok ellen is csak csere volt, de akkor már két gólt szerzett.

Persze Neymar legalább játszhat, nem úgy, mint Claudio Bravo, a Barcelona kapusa, illetve a Real Madrid két sztárja, a brazil Danilo és a kolumbiai James Rodríguez. Pedig a fővárosiakra sem vár könnyű túra ma, még akkor sem, ha nem Barcelona első számú együtteséhez, hanem „csak” az Espanyolhoz látogatnak (16.00, Sport2).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése