2016. március 21., hétfő

Negatív rekordot döntött az MSN, hattal nyert a Barca

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 29. fordulójában a Barcelona 6–0-ra kiütötte Megyeri Balázs klubját, a Getafét. A listavezetőnek még az is belefért, hogy Lionel Messi révén újra büntetőt rontott.

A magyar kapus a kispadról nézte végig a meccset, amelyen a katalánok már a 8. percben betaláltak, a menteni igyekvő Juan Rodríguez lőtt a saját kapujába – öngól (1–0).

A 10. percben Messi végezhetett el büntetőt, de Guaita a bal alsóra tartó lövést kivédte. Érdekesség, hogy az MSN a szezonban már a nyolcadik tizenegyest hagyta ki (Messinek ez volt a negyedik rontása, Neymar és Suárez 2-2-vel áll), ezzel pedig negatív La Liga-szezoncsúcsot döntött a Barcelona. Az argentin már a nyolcadik büntetőjét hagyta ki a klubban, amivel megelőzte Eto'ót a Barca örökranglistáján.

A rontás nem vetette vissza a katalánokat, egy gyönyörű Iniesta, Messi, Munir kombináció végén utóbbi fejelt a kapuba, majd az argentin újabb átadását Neymar tekerte a hosszú alsóba (3–0).

A brazil támadó ezzel már 50 La Liga-gólnál járt, ehhez 84 meccsre volt szüksége; viszonyításként: Messinek 103, Cristiano Ronaldónak pedig 51 mérkőzés kellett csapatában az ötven spanyol bajnoki találat eléréséhez.

Ami 11 méterről nem ment az argentinnak, nagyjából a duplájáról már igen, átlövése után a bal alsóban táncolt a labda, a Barcelona pedig már a szünetre kiütötte a vendégeket (4–0).

A fordulást követően sem állt le a hazai csapat, Messi harmadik gólpasszából Neymar lőtt a bal alsóba, az 57. percben pedig egy szöglet után Piqué csúsztatása után Arda Turan ollózott a bal alsóba (6–0).

Ezután már visszavettek a hazaiak, a hajrában Neymar így is szerezhetett volna újabb két gólt, de a bal felsőbe tartó emelését és újabb lövését is hárította a kapus.
A Barcelona 6–0-ra nyert, és sorozatban a 37. mérkőzése óta veretlen – tovább javítva a szóban forgó rekordot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése