2016. március 21., hétfő

La Liga: gyors gólváltás után Neymar döntött a Barca javára

A Barcelona Luis Suárez és Neymar góljával 2–1-re legyőzte a Las Palmast a La Liga 25. fordulójában, ezzel kilenc pontra növelte előnyét a vasárnap pályára lépő Atlético Madrid előtt.

A Barcelona remekül kezdett a Kanári-szigeteken, a 6. percben Andrés Iniesta kiváló ütemben ugratta ki a bal oldalon induló Jordi Albát, aki az egyedül középre érkező Luis Suárezhez passzolt. Az uruguayi a kapus mellett könnyedén lőtt a kapuba.


A Barca-vezetés rövid életű volt, Willian José négy percen belül egyenlített. Jonathan Vierától kapott parádés sarkazós passzt, és egyedül kilépve nem hibázott.

Majdnem fél órán át maradt az 1–1, Lionel Messinek ezen a délutánon nem ment úgy a játék, ahogy szokott. Ez nem is meglepő, a Las Palmas ugyanis egyike ama négy csapatnak, amely ellen játszott, de nem szerzett gólt a La Ligában – a másik három a Xerez, a Murcia és a Cádiz.

De ezért van a Barcelonának Suáreze és Neymarja is: a 39. percben a brazil lecsapott a kapusról kipattanó labdára, és a hálóba lőtt.

Willian José még a szünet előtt újabb gólt szerezhetett volna, és a Las Palmas előtt a második félidőben is adódtak lehetőségek. A Barcelona győzelme az utolsó pillanatokig veszélyben forgott, Claudio Bravo és a védelem azonban kitartott.

A Barcelona 63 ponttal áll az élen, kilenccel előzi meg az Atlético Madridot, és tízzel a Realt. A Real Madrid vasárnap 16 órától a Málaga vendége lesz, míg az Atlético a Villarrealt fogadja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése