2016. január 17., vasárnap

Messi-parádéval lépett nagyot a Barca a továbbjutás felé

A spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében a Barcelona 4-1-re legyőzte az Espanyol csapatát. A hazaiak hamar hátrányba kerültek, de Lionel Messi még a szünet előtt duplázott, a fordulást követően pedig Piqué góljánál az előkészítésben is jeleskedett. A végeredményt Neymar állította be, így Luis Enrique csapata nagyot lépett a továbbjutás felé.

Nem kezdte jól a találkozót a Barcelona: a 9. percben egy eladott labdát követően kontrázhatott az Espanyol, Felipe Caicedo pedig okosan fejezte be az akciót. (0-1)

Sokat azonban nem kellett várni a válaszra, a 13. percben ugyanis Lionel Messi egy szép kiugratást követően magabiztosan lőtt a hálóba. (1-1)

A gyors gólváltás után is többnyire a Barca játéka dominált, és még az első játékrész vége előtt meg is szerezték a vezetést a hazaiak: Messi végezhetett el egy szabadrúgást körülbelül 25 méterről, és egy csodást gólt tekert a felső léc segítségével. (2-1)

A fordulást követően tovább növelte előnyét a Barcelona: Messi ezúttal az előkészítésben jeleskedett, Piqué pedig közelről a hálóba lőtt. (3-1) A találkozó végén kissé elszabadultak az indulatok, az Espanyoltól két játékost is kiállított a játékvezető. A végeredményt a 88. percben Neymar állította be (4-1), így a Barca magabiztosan várhatja a visszavágót.

A találkozón először lépett pályára a Barca két nyári szerzeménye, Arda Turan és Aleix Vidal, akik eddig a gárda átigazolásokból történő kizárása miatt nem szerepelhettek. A török játékos kezdőként kapott szerepet, míg a védő a 67. percben csereként állt be.

Barcelona - Espanyol 4-1 (Messi 13., 44., Piqué 49., Neymar 88., ill. Caicedo 9.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése