2015. december 20., vasárnap

Messi és Neymar is játszhat a döntőben

Nem kizárt, hogy az elődöntőt kihagyó Lionel Messi és Neymar is visszatérhet a Japánban zajló klubvilágbajnokság vasárnapi fináléjára, melyben a River Plate lesz az FC Barcelona ellenfele.

A négyszeres aranylabdás vesegörccsel küzdött a kínai Guangzhou Evergrande elleni mérkőzést megelőzően, így nem lépett pályára a 3-0-ra megnyert találkozón és a pénteki edzést is kihagyta, klubja ennek ellenére reménykedik, hogy szerepelhet a döntőben.

Messihez hasonlóan Neymar sem játszott csütörtökön, a brazil támadó korábban kisebb izomszakadást szenvedett, pénteken viszont társaitól külön, de már labdás edzésen vett részt.

Az esélyeket azonban nem befolyásolja az argentin és a brazil csatár szereplése vagy hiányzása, ugyanis amíg az elődöntőben mesterhármast elérő uruguayi Luis Suárezt tavaly 81 millió euróért szerezte meg a spanyol klub, addig az argentin rivális kezdő tizenegye nagyjából ötmilliót ér. A legismertebb játékos a dél-amerikai csapat keretében Carlos Sanchez, aki 11-szer játszott az uruguayi válogatottban.

A klub-vb jelenlegi formájának 2005-ös bevezetése óta jelentős európai fölény tapasztalható a tornán, azóta mindössze háromszor diadalmaskodott dél-amerikai együttes, ráadásul valamennyi esélytelenebbként pályára lépve, elsősorban a biztos védekezésből indított kontratámadásokra alapozva győzött.

Az utóbbi nyolc kiírásból pedig csak a brazil Corinthians tudott meglepetést okozni a Chelsea 2012-es legyőzésével. A Barcelona 2009 és 2011 után harmadszor, míg a River Plate 1986-ot követően másodszor hódíthatja el a trófeát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése