2015. augusztus 24., hétfő

Neymar közelít a Manchester Unitedhez

Ajánlatot tett Neymarra, a Barcelona brazil támadójára a Manchester United. A megszerzése egy hosszú távú terv része, ezért várhatóan csak jövő nyáron történhet meg a váltás.

Neymar nyitott arra, hogy a Manchester Unitedbe igazoljon a Barcelonából, noha valószínűleg az üzletet csak jövő nyáron ütik nyélbe – írta a Guardian. Az angol klub ugyan megpróbálja már a nyár végéig tartó átigazolási szezonban megszerezni, de mint mondták, a leigazolása egy hosszú távú stratégia része.

Luis Enrique, a Barca edzője nem kommentálta a hírt a katalánok első bajnoki meccse, az Athletic Bilbao idegenbeli legyőzése után, mivel „nem akarok pletykákról, vagy ilyen szituációkról beszélni”.
Neymar – akinek 2018 nyarán jár le a szerződése – fontos része a Barcelonának, amely az előző idényben Bajnokok Ligáját, bajnokságot és spanyol kupát nyert.

Neymar mindezek ellenére korántsem mozdíthatatlan, jegyzi meg a brit lap a játékoshoz közel álló forrásra hivatkozva. Állítólag a 23 éves brazil támadó nagyra tartja a ManUnited történelmét, és szeretne a Premier League-ben focizni.

A MU alelnöke, Ed Woodward a múlt héten Barcelonában járt, ahol ugyan elsősorban a végül a Chelsea-be igazoló Pedro aláírását próbálta megszerezni, de ajánlatot tett Neymarra is. A Guardian szerint azonban a ManUnitednek számolnia kell azzal is, hogy Neymar ügynökei így próbálnak meg egy zsírosabb szerződést kicsikarni a katalán klubtól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése