2015. augusztus 27., csütörtök

Barca: elképesztő összegek keringenek Neymar kapcsán

A Barcelona még ebben a naptári évben meghosszabbítaná Neymar szerződését, akinek a jelenlegi megállapodása 2018-ban jár le a katalán csapatnál. Az új szerződés értelmében a brazil kiválóság kivásárlási ára 250 millió euróra emelkedne, vagyis annyiba kerülne, mint Lionel Messi.

A 23 éves klasszis 2013 óta erősíti a Barcelonát, amelynek játékosaként a sikertelen első szezon után a legutóbbi idényben a spanyol bajnokságot, a Király-kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte, míg augusztusban az európai Szuperkupát is elhódította.

Neymar jelenlegi szerződése 2018-ban jár le a katalánoknál, ám Josep María Bartomeu klubelnök reményei szerint a brazil támadó minél hamarabb aláírja a 2021-ig szóló megállapodást.

„Azt szeretnénk, ha a visszavonulásáig nálunk maradna. Néhány hónapon belül megkezdjük a tárgyalásokat, amelyek során nem három évre szóló szerződéshosszabbításról lesz szó. Mi öt, sőt tíz esztendőben gondolkodunk” – mondta Bartomeu néhány nappal ezelőtt.

Neymar éves szinten jelenleg 8.7 millió eurót keres a Barcelonánál, ezzel a klub harmadik legjobban fizetett játékosa, de az új szerződéssel megközelítené a lista élén álló Lionel Messit, akinek 20 millió euró a jövedelme.

Szintén az új megállapodás részeként a brazil futballista kivásárlási ára 250 millió euróra emelkedne, vagyis a négyszeres aranylabdás argentin árkategóriájába tartozna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése