2015. augusztus 28., péntek

Barca: Nem gondolok egész nap a futballra – Neymar

Betegsége miatt a szezon eddigi négy tétmérkőzését kihagyta ugyan Neymar, de semmi kétségünk ne legyen afelől, hogyha visszatér, azonnal főszerepet kap. A Barcelona kiválósága minden nyitottsága ellenére nehezen találja a szavakat, amikor saját magáról kell beszélnie. De amikor megtalálja...

„Nehéz magamról beszéljek, de olyan boldog embernek érzem magam, aki igyekszik a lehető legtöbb időt a családjával, a barátaival, a szeretteivel eltölteni. A legnagyobb szenvedélyem is az, mármint a futballon kívül, hogy velük legyek. És persze a kisfiammal, ők a legfontosabbak számomra. Ezen kívül jellemző rám, hogy próbálok az élet minden pillanatában vidám maradni, nemcsak a pályán belül, hanem azon kívül is” – nyilatkozta a brazil, akinek 2018 nyarán lejáró szerződését még az idén meghosszabbítaná a katalán klub.

Neymar elárulta, hogy számára a szülei jelentik a legnagyobb inspirációt.

„Ők azok az emberek, akikre eddig és ezután is mindig csodálattal nézek majd fel. Már eddig is rengeteg dolgot megtanítottak nekem, és nyilván még ezután is sok tapasztalatot adnak át nekem az életről.”

A brazil elmondta azt is, hogy nincs benne semmi félsz az élet megpróbáltatásaival kapcsolatosan, ellenben minden tőle telhetőt elkövet, hogy minél jobb, boldogabb és teljesebb élete legyen.

„Semmi különös nem jár a fejemben, amikor a pályára lépek. Nem vagyok az a típusú játékos, akinek a gondolatai a nap huszonnégy órájában a futball körül forognak. Amikor persze bebújok a szerelésbe, akkor kellően ráhangolódok a rám váró feladatra. Aztán kifutok a pályára és Isten segítségét kérem. Végül pedig egy temperamentumos »Gyerünkkel!« nekikezdek a mérkőzésnek.”

Neymart, mint a hozzá hasonló kaliberű klasszisokat, különösen motiválja, hogy örökre beírja magát a futball históriás könyvébe, méghozzá jó vastag betűkkel.

„Történelmet akarok csinálni! Függetlenül attól, hogy végül mit érek majd el, remélem, hogy ez egy nagyon szép történet lesz, tele dicsőséggel. És nemcsak egyéniekkel, hanem csapattagként is.”

Neymar az öltözködés és megjelenés tekintetében az extravagáns ötletekért nem megy a szomszédba, magára azonban nem így tekint.

„Hogy milyen stílus jellemző rám a divatban? A nyugodt...”

Majd nevetve hozzátette: „talán egy csipetnyi különbséggel...”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése