2015. június 7., vasárnap

BL-döntő: "Nyomot hagyni a klub történelmében"; Neymarnak Buffon a kedvence - beharangozó

Tegnap este 20.45-től rendezik az idei Bajnokok Ligája szezon fináléját, amelyben a Juventus és a Barcelona mérkőzik meg egymással Berlinben. A katalánok vezetőedzője, Luis Enrique védekező ellenfélre számít, de szeretne történelmet írni a csapatával. Neymar elmondta, Buffon az egyik kedvence, akivel sokat játszott Playstationon is, de most szeretne neki gólt lőni, míg Messi számára nagy elégtétel a tavalyi nehéz év után ez a döntő. A torinóiak trénere, Allegri szerint a legjobbjukat kell nyújtaniuk, és előnyt kovácsolna abból, hogy a Barca a favorit. A csapatkapitány, Gianluigi Buffon szerint a vártnál korábban jutottak el a fináléig a BL-ben, így egy igazi ajándék számukra, hogy ott lehetnek a döntőben.

Luis Enrique (A Barcelona vezetőedzője): –Elindultunk egy úton és most reméljük, hogy egy újabb fontos nyomot hagyunk majd a klub történelmében. Egyedülálló játékosaink vannak, és egy különleges generációnk, amelyek számtalan trófeát nyertek már a Barcelonának. Úgy vélem, sokat fogjuk birtokolni a labdát, és remélem, hogy több időt fogunk eltölteni az ő térfelükön. A legjobbunkat kell nyújtanunk, mert egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A Juventus stílusa a miénkhez képest nagyon egyszerű, de nekik is szükségük van a labdára. Nagyon jól védekeznek, feltalálják magukat minden helyzetben, nem véletlen, hogy ők is itt vannak velünk a döntőben, és ők is triplázhatnak. Sok gólt szerzünk általában a Bajnokok Ligájában, de a finálé más lesz, rengeteg nehezítő tényező lesz, amelyeket meg kell próbálnunk kiküszöbölni. Szórakoztató döntőre számítok, amelyik csapat győz, az lesz a jobb csapat.
Neymar (A Barcelona csatára): – A döntő egy gyerekkori álmom, amelyre 6-7 éves korom óta vágytam, és most egyre közelebb kerül. Sok döntőt játszottam, már, de ez lesz karrierem legfontosabb mérkőzése. Remélem, jól tudjuk majd befejezni az évet, keményen dolgoztunk az egész szezon során, így megérdemelnénk, hogy nagyon boldogan hagyjuk el a stadiont a lefújás után. Leo és Luis két szenzációs játékos, zseniális képességekkel. Ami miatt jók vagyunk, az a barátság, ami a pályán is rengeteget segít. Magabiztos vagyok, úgy gondolom, hogy győzhetünk, szeretném megcsókolni a trófeát. A Juventus viszont egy nagyszerű csapat, másképp nem lennének itt a fináléban. Tudjuk, hogy sikerülhet, de egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ott van például Buffon a kapuban, aki egy nagyszerű kapus, a futball történetének egyik legjobbja. Nagy rajongója vagyok, mikor régebben Playstation-öztem, mindig a csapatomban volt. De igazság szerint jobban szeretnék gólt lőni neki.
Lionel Messi (A Barcelona csatára): – Nagy elégtétel számomra ez a finálé a tavalyi szezon után, amikor sokat voltam sérült és sok meccset kihagytam. Nem volt egyszerű idáig eljutni, és tudjuk jól, hogy nem könnyű bajnoknak lenni. Neymarral és Suárezzel tényleg jól működünk együtt a pályán, de azon kívül is jóban vagyunk. Az az álmunk, hogy mindent megnyerjünk, de tudjuk, hogy egy olyan Juventusszal nézünk szembe, amely egy nagy és nagyon erős csapat. Jó szezonjuk volt, elég csak megnézni, hogy a Real Madridot legyőzve jutottak el idáig. Olyan nagy játékosaik vannak, mint Carlos Tévez, Andrea Pirlo és Paul Pogba. Védekezésben kiválóak, nagyon nehéz lesz feltörni a védelmüket. A döntőben azonban bármi megtörténhet, mi pedig felkészültünk minden eshetőségre.
Massimilliano Allegri (A Juventus edzője): – Mint minden csapat ellen, úgy a Barca ellen is a legjobbunkat kell nyújtanunk, nekik is éppúgy vannak erősségeik, mint gyengeségeik, amelyeket jól ismerünk. Hogy hogyan állítsuk meg őket? Meg kell próbálnunk támadásokat vezetni, mivel nekik is éppen ez a legerősebb fegyverük, így nekünk is nagyon jónak kell lennünk ebben. Ki kell zárnunk a zavaró tényezőket, mentálisan nagyon erősnek kell lennünk 90 percen át. Nagyon sajnáljuk Chiellini elvesztését, egy fontos láncszeme a csapatnak, de megvannak a játékosaink, akik helyettesíteni tudják őt. Tudjuk, hogy a Barcelona a favorit, mi csak a másodikak vagyunk a sorban. A csapat azonban nagyon nyugodt és a feladatra koncentrál. Úgy kezdtük a szezont, hogy a negyeddöntőbe jutás a cél, erre itt vagyunk a döntőben. Úgy gondolom, hogy egy nagy meccs lesz, méltó egy Bajnokok Ligája-fináléhoz. Egy kis szerencsére is szükségünk lesz, de meg fogunk dolgozni érte.
Gianluigi Buffon (A Juventus kapusa): – Egy ilyen döntőben a minőség meghatározó lehet a végkimenetel szempontjából. Mint ahogy korábban is mondtam, a Barcelona a favorit, mivel tele vannak minőségi játékosokkal, akik nagyszerű képességekkel rendelkeznek. Elég, ha csak olyan játékosokat említünk, mint Messi, Suárez, Neymar és Iniesta, ilyen labdarúgókkal természetes, hogy szerencsésnek mondhatják magukat. Nekünk is van azonban egy Tévezünk, egy Pogbánk, egy Marchisiónk vagy egy Bonuccink, így mi sem vagyunk esélytelenek. A BL-finálé volt az a cél, amit szem előtt tartottunk az utóbbi években, de a szezon előtt nem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk. Úgy saccoltuk, 2-3 év kell még hozzá, de az új edzővel komoly változás következett be a csapat életében. Örülünk, hogy itt vagyunk, ez egy igazi ajándék számunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése