2015. május 6., szerda

Neymar és Pogba sem a legjobb fiatal focista Európában - a teljes lista

Hat tényező (keménység, felépülési idő, lövés, sokoldalúság, helyzetteremtés, vállalkozó kedv) alapján állította össze a Nemzetközi Sporttudományi Központ (CIES) az európai topbajnokságok legjobb 23 éven aluli mezőnyjátékosainak posztonkénti ranglistáját.

A svájci központú intézmény posztonként vetette össze a legjobb fiatal futballistákat, majd 15-15 játékost emelt ki kategóriánként, az elért pontszámok tekintetében.
Ez alapján Phil Jones (Manchester United, Anglia) a legjobb középhátvéd, Marco Verratti (PSG, Olaszország) a legjobb védekező középpályás, Laywin Kurzava (Monaco, Franciaország) a legjobb szélső védő, Isco (Real Madrid, Spanyolország) a legjobb támadó középpályás, Felipe Anderson (Lazio, Brazília) pedig a legjobb támadó.
Érdekesség, hogy két olyan csillag, mint Neymar (Barcelona), vagy Paul Pogba (Juventus) is csak a második tudott lenni a saját posztján.
A listák összeállításakor az 1992. január 1. után születetteket vették figyelembe Svájcban, illetve azokat, akik az idénybeli tétmeccsek percszámának legalább 50 százalékán részt vettek.
Íme, a posztonkénti rangsorok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése