2015. február 1., vasárnap

Öngól, tizenegyes, csodás Neymar: diadalmas Barca

Négy között a Barca a Király-kupában az idény egyik legjobb meccse után. Volt itt minden: meg nem adott tizenegyes, majd gól a kontrából. Meg egy kis bunyó az első félidő végén.

Jobban nem is kezdhette az Atlético a Király-kupa negyeddöntő-visszavágót a Barcelona ellen: már a 40. másodpercben Ter Stegen hálójában táncolt a labda Fernando Torres fenséges, 18 méteres lövése nyomán. A Kölyök a nyolcaddöntőben a Real Madridnak is az első és a második félidő első percében lőtt gólt, most folytatta a hagyományt.

Kilenc percet késett a válasz, Neymar adta meg. Messi a saját térfelén köténnyel játszotta át Siqueirát, futtatta Suárezt, aki egyből Neymart ugratta ki, s a brazil 10 méterről jobbal a jobb sarokba lőtt. 1–1. Innen már legalább három gól kellett a Matracosoknak az üdvösséghez.

Tizenegyesből vette vissza a vezetést az Atlético, Raúl García révén, pedig Mascherano szabálytalansága nem is volt tizenegyes, mert az argentin a tizenhatos vonalán kívül állította meg szabálytalanul Juanfrant.

A negyedik gól Miranda öngólja, Rakitic szöglete után:

És az ötödik, amelyet egy meg nem adott tizenegyes előzött meg. Griezmann bombája gólba tartott, de Jordi Alba könyökéről visszavágódott a labda. Indult a vendégek kontrája, melynek végén Messi Jordi Albához ívelt, ő visszakanalazta a labdát középre, és az érkező Neymar átgyalogolt a labdával a gólvonalon… 2–3.
Miközben a félidő végén ballagtak lefelé a játékosok, tumultus alakult ki Neymar környékén, lökdösték egymást a játékosok, s Gil Manzano játékvezető az alagútban kiállította Gabit, ezzel végképp megpecsételve a hazaiak sorsát.
A második félidőben már nem sok említésre méltó történt, a Barca 4–2-es összesítéssel bejutott a kupában a legjobb négy közé. A 83. percben Mario Suárez is megkapta a piros lapot, így az Atlético kilenc emberrel fejezte be a meccset.
Király-kupa, negyeddöntő-visszavágó:
Atlético Madrid–Barcelona 2–3
G.: Torres (1.), Raúl García (30.), ill. Neymar (10., 41.), Miranda (38., öngól)
Kiállítva: Gabi (46.), Mario Suárez (83.)
Atlético Madrid: Oblak – Juanfran (Gámez, 60.), Giménez, Miranda, Siqueira – Raúl García, Gabi, Mario Suárez, Arda Turan (Cani, 62.) – Fernando Torres, Griezmann (Saúl, 46.)
Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano (Mathieu, 61.), Jordi Alba – Rakitic (Rafinha, 70.), Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar (Pedro, 77.).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése