2016. február 21., vasárnap

Barca: „Edzésen nem Suárezre játszottuk a trükkös 11-est”

Neymar, a Barcelona brazil labdarúgója elárulta, Lionel Messi Celta Vigo (6–1) ellen meghúzott trükkös tizenegyese nem hirtelen jött ötlet volt: a csapat edzésein gyakorolták, ám ezeken nem Luis Suárez volt a befejező ember... Luis Enrique, a katalán klub vezetőedzője megvédte Messi trükkös tizenegyesét.

„Korábban is gyakoroltuk már ezt a trükkös tizenegyest, de Messivel rám játszottuk ki, én voltam a befejező ember – árulta el a 24 éves Neymar. – De most Suárez közelebb volt a labdához, így ő szerzett gólt a szituációból. A barátságunk mindennél fontosabb, nem számít, hogy éppen ki talál be.”

A brazil támadó a szerződéséről is beszélt.

„A Barcelonával jelenleg is folyamatban van a szerződéshosszabbítás, ám a mostani kontraktusomból még több év hátravan, és sok minden megtörténhet.”

Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője szerint Lionel Messi nem volt arrogáns, amikor a büntetőt legurította Luis Suáreznek a Celta Vigo ellen.

„Biztosan van olyan, akinek tetszett, s van, akinek nem" – mondta a szakember a 11-esről, amelyet Messi a 81. percben végzett el, de mindenki megdöbbenésére nem a kaput célozta meg, hanem csatártársának gurította le a labdát.

Mint ismert, a mérkőzés után sasszemű rajongók kiszúrták, hogy a tizenegyesnél bemozdult a gólszerző Luis Suárez, így sokak szerint szabálytalan volt Messiék trükkje.

„Azon túl, hogy trófeákat szeretnénk elhódítani, az a célunk, hogy szórakoztassunk és látványos módon nyerjünk. Teljesen szabályos volt a büntető, Cruyff is végzett így el 11-est, mindannyian emlékezhetünk rá.”

A holland 1982-ben az Ajax színeiben legurította a labdát Jesper Olsennek, aki azonban visszapasszolt hozzá, így ő lőtt a kapuba.

„Nekem nem lenne bátorságom ehhez, mert én valószínűleg átesnék a labdán egy ilyen szituációban” – mondta Luis Enrique, hozzátéve, hogy ő a csapat edzésein rengeteg trükköt lát, így nem lepődött meg, s nem gondolja úgy, hogy bármi különös történt volna.

A trénert állítása szerint nem érte teljesen váratlanul a trükk, ám a Barca játékosai közül többeket meglepett a megoldás: „Én személy szerint nem láttam, hogy edzéseken ezt gyakorolták volna. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy előre eltervezték” – közölte Andrés Iniesta, hozzá hasonlóan Raúl Albiolnak sem volt sejtése, hogy mire készül Messi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése