2015. november 21., szombat

Barca: ha a jelenlegi helyzet nem változik, Neymar távozhat

Ha nem sikerül rendeznie adócsalási ügyét, Neymar elhagyhatja a spanyol élvonalbeli bajnokságban szereplő Barcelonát – mondta a brazil labdarúgó édesapja az egyik spanyol rádióállomásnak adott nyilatkozatában.

Mint arról már beszámoltunk, a Barca játékosai közül Lionel Messi, Javier Mascherano és Neymar is adócsalási ügybe keveredett, sőt a brazil futballista esetében még az sincs tisztázva, hogy 2013-ban pontosan milyen anyagi kondíciók mellett szerződött a Santostól a Barcelonához. 

Neymar édesapja a Cadena SER rádióállomásnak elárulta, hogy ha a hatóságokkal nem sikerül tisztázni a helyzetet, fia nemcsak a Barcát, de az országot is elhagyhatja.

„Tárgyalunk a klubbal a szerződéshosszabbításról, ám egyéb ügyeink miatt kicsit aggódunk. Az adózási rendszerrel kapcsolatban nem tudunk tovább bizonytalanságban élni, feszültek vagyunk emiatt. Nem vagyunk vele tisztában, hogy helyes úton járunk-e, vagy sem. Spanyolországban és Brazíliában is rengeteg támadást kapunk. Nem szeretném azt a szót használni, hogy üldöznek minket, de ha nem sikerül tisztáznunk a helyzetet, vagy ha problémát jelentünk a hatóságok számára, nem maradhatunk Spanyolországban” – mondta Neymar édesapja.

A 23 esztendős kiválóság szerződése 2018-ban jár le a Barcelonánál, de a katalánok minél hamarabb szeretnék azt meghosszabbítani.

„A spanyol adóhatóság támadásainak kereszttüzében állunk. Ha nem hagynak minket dolgozni, kénytelenek leszünk távozni” – tette hozzá a családfő.

Amennyiben Neymar valóban elhagyja a Barcelonát, a hírek szerint a Manchester Unitedhez vagy a Paris Saint-Germainhez vezethet az útja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése