2015. október 28., szerda

Lassan magára talál a Barca

Egyre jobban magára talál az FC Barcelona, amely a fehérorosz BATE otthonában nyert 2-0-ra a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. 

Kezdi kiheverni a Barcelona Messi hiányát. Bár magyarázni sem kell, hogy az argentin kiesése mekkora érvágás a katalánoknak, ez esélyt is ad Neymar számára, hogy ő legyen a blaugrana vezéregyénisége. A brazil pedig egyre inkább él a lehetőséggel. A Barca legutóbbi nyolc góljában játszott szerepet akár gólszerzőként, akár előkészítőként. Az elmúlt bajnokin négy gólt szerzett, kedden, a fehérorosz BATE elleni találkozón pedig két gólpasszt adott. Mindkétszer Ivan Rakitic volt eredményes. A 28. percben Sergi Roberto sérülése miatt csereként beállt horvát feleségének, Raquel Maurinak ajánlotta mindkét gólját, neje ugyanis áldott állapotban van. Raquelt még 2011-ben, a Sevilla játékosaként ismerte meg: egy étteremben kávét kért, s annyira megtetszett neki a pincérnő, hogy később meg is kérte a kezét.

Luis Enrique elmondta, a BATE elleni találkozó lehet a fordulópont, mert végre végig jó teljesítményt nyújtottak. „Megerősített bennünket ez a 90 perc” – hangoztatta a Barcelona edzője. Az együttes utoljára augusztusban nem kapott gólt tétmeccsen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése