2015. március 11., szerda

Top 10: Neymar 23 évesen már a 3. leggazdagabb futballista

A goal.com évente megjelenő kimutatása szerint Cristiano Ronaldo a leggazdagabb még aktív futballista a világon. 220 millió eurós vagyona 10 millió euróval több a második helyet elfoglaló Lionel Messiénél.

Real Madrid szupersztárja vezette a listát 2014-ben is, és első helyét 2015-ben tovább erősítette. A második Lionel Messi 10 millió euróval marad el mögötte, az argentin 210 millió eurós vagyonnal lett „ezüstérmes” a leggazdagabb labdarúgók között. Egy évvel ezelőtt 2 millió euró volt a differencia kettejük között.
Ronaldo vagyonának duzzasztásában szerepet játszott számos szponzori szerződése, a Bajnokok Ligája- és a klubvilágbajnoki trófea, valamint az Aranylabdáért járó díjazás is.
A két szupersztár első és második helyezésében nincs nagy meglepetés. A harmadik helyen szintén egy Barcelona-klasszis, a mindössze 23 éves Neymar áll. Őt Zlatan Ibrahimovic(PSG) követi, az ötödik (és utolsó, 100 millió euró feletti vagyonnal rendelkező) játékos a listán a Manchester United csatára, Wayne Rooney.
Érdekesség, hogy a top 10 leggazdagabb közül csupán ketten nem voltak karrierjük során a Real Madrid vagy a Barcelona futballistái: a két angol, Frank Lampard és Wayne Rooney.
TOP 10 LEGGAZDAGABB LABDARÚGÓ A VILÁGON 
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)220 millió euró
Lionel Messi (Barcelona)210 millió euró
Neymar (Barcelona)135 millió euró
Zlatan Ibrahimovic (PSG)105 millió euró 
Wayne Rooney (Manchester United)103 millió euró
Kaká (Orlando City SC)96 millió euró
Samuel Eto'o (Sampdoria)87 millió euró
Raúl González (al-Szadd)85 millió euró
Ronaldinho (Querétaro)83 millió euró
Frank Lampard (New York City FC)80 millió euró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése