2015. január 28., szerda

Neymar: Meg kellene büntetni C. Ronaldót

Neymar szerint ugyan a futballpályán nem ritkaság, hogy valakit végig provokálnak az ellenfelek, mégis úgy gondolja, meg kellene büntetni a Real Madrid csillagát, Cristiano Ronaldót azért, amit a Cordoba elleni szombati találkozón művelt a pályán.

Mint ismeretes, alaposan feldühítették a Cordoba játékosai szombaton a Real Madrid csillagát, Cristiano Ronaldót a két csapat bajnokiján, a portugál végül piros lapot is kapott, miután megrúgta egyik ellenfelét. A háromszoros Aranylabdás – aki nem sokkal később elnézést kért a Twitteren – várhatóan két meccset pihen majd, a súlyosabb eltiltást viszont megúszhatja, mert a bíró nem vette észre korábbi ütését.
Neymar, a Barcelona támadója szerint a büntetést nem kerülheti el a Real-sztár, még ha volt is előzménye alighanem a történteknek.
Nem könnyű megítélni a történteket, mert előfordul a pályán a provokáció. Ez történt Zidane-nal, de velem is megesett már. Senki nem tud 100 százalékosan higgadt maradni. De ésszel kell cselekednünk a pályán, éppen ezért gondolom úgy, hogy meg kellene büntetni azért, amit tett. A játékvezető felelőssége, hogy megvédje a játékosokat a pályán, különösen azokat, akiket sok kemény szabálytalanság, becsúszás ér, azokat büntetnie kell a bírónak – tette hozzá a brazil csatár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése