2014. október 4., szombat

Neymar 46 milliárdot ért volna a Realnak

Barcelona – A Real Madrid nem sajnálta volna a pénzt Neymarra (22). A brazil labdarúgó édesapja szerint fiáért 150 millió eurót (46,4 milliárd forint) ajánlott volna a királyi klub a Santosnak, de a focista inkább a rivális Barcelonát választotta.


Neymar da Silva Sr., aki a fia menedzsere is egyben, tanúként jelent meg a Spanyol Legfelsőbb Bíróságon, ahol a fia átigazolásának körülményeit vizsgálják. A spanyol sajtó szerint Neymar apja ott mondta el, hogy a madridiak mennyit kínáltak a fiáért.

Neymar 2013 májusában írta alá a szerződését a katalánokhoz. Sandro Rosell (50), a Barcelona akkori elnöke bele is bukott az üzletbe. A klub tájékoztatása szerint 57 millió eurót fizettek a Santosnak a játékosért, ám egy belső feljelentés, majd vizsgálat során kiderült, hogy több mint 100 millió eurót költöttek. A pénzből pedig a labdarúgó édesapja is részesült.

A történtek után Rosell idén januárban lemondott elnöki posztjáról. A katalánokat adócsalással is megvádolta az államügyész. A bíróság pedig vizsgálatot indított.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése