2014. október 8., szerda

Messi kontra Neymar a legendás Madárfészekben

A pekingi olimpiáról megismert Madárfészekben szombaton barátságos mérkőzésen megmérkőzik az argentin és a brazil labdarúgó-válogatott. A Barcelona csapatában folyvást egymást kiszolgáló két szupersztár, Messi és Neymar ezúttal a barikád két oldalán lesz.


Szinte hajszálpontosan egy évszázados múltra tekint vissza a futballtörténelem egyik leghevesebb rivalizálása az argentin és a brazil válogatott között. Nem ebből az alkalomból, de szombaton összecsap a két együttes, méghozzá különleges helyszínen: a 2008-as olimpián megismert impozáns Pekingi Nemzeti Stadionban.

A két szövetségi kapitány, Gerardo „Tata” Martino és Dunga a legjobbjait vonultatja fel a kínai fővárosban, azaz a két megasztár, Lionel Messi és Neymar vezérletével lép pályára a két válogatott, magyar idő szerint 13 órakor. A braziloknál másfél éves szünet után visszatér az egykori aranylabdás Kaká, és még egy régi motoros, Robinho is ott van a keretben. Dunga kihagyta három játékosát, akik Kolumbia és Ecuador ellen szerepeltek szeptemberben: Hulkot, Maicont és Alex Sandrót, s helyükre Robinhot (Santos), Mário Fernandest (CSKA Moszkva) és Dodot (Internazionale) tette be.

A pekingi olimpiai múzeumban kiállították három argentin és brazil labdarúgó viaszszobrát. A három argentin Mascherano, Marcos Rojo és Lionel Messi (teljességgel felismerhetetlenek), a három brazil Neymar, David Luiz és Thiago Silva.


A keretek:
Brazília:
Kapusok: Jefferson (Botafogo), Rafael Cabral (Napoli)
Hátvédek: Filipe Luís (Chelsea), Danilo (Porto), Mário Fernandes (CSKA Moszkva), Dodo (Internazionale), David Luiz (Paris Saint-Germain), Juan (Internazionale), Miranda (Atlético Madrid), Gil (Corinthians)
Középpályások: Fernandinho (Manchester City), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Souza (Sao Paulo), Everton Ribeiro (Cruzeiro), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Kaká (Sao Paulo), Philippe Coutinho (Liverpool)
Csatárok: Diego Tardelli (Atlético-MG), Neymar (Barcelona), Robinho (Santos)
Argentína:
Kapusok: Sergio Romero (Sampdoria), Agustín Marchesín (Lanús), Nahuel Guzmán (Tigres)
Hátvédek: Pablo Zabaleta (Manchester City), Martín Demichelis (Manchester City), Marcos Rojo (Manchester United), Santiago Vergini (Sunderland), Leonel Vangioni (River), Federico Fernández (Swansea).
Középpályások: Javier Mascherano (Barcelona), Roberto Pereyra (Juventus), Javier Pastore (Paris Saint-Germain), Ángel Di María (Manchester United), Fernando Gago (Boca), Erik Lamela (Tottenham), Enzo Pérez (Benfica), Nicolás Gaitán (Benfica).
Csatárok: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuaín (Napoli) Sergio Agüero (Manchester City).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése