2016. március 21., hétfő

Oscar-díjat Neymarnak! – a Real-ikon kiakadt a brazilra

A Real Madrid labdarúgócsapatában 24 évet – ebből tizenötöt a felnőttek között – lehúzó Guti szerint az ő idejében az Atlético elleni derbik sokkal könnyebbek voltak. A korábbi középpályás dicsérte a madridi rivális edzőjét, viszont lekicsinylően beszélt a játékosokról, és odaszúrt a Barcelonának is.

„Az én időmben az Atlético elleni derbik sokkal könnyebbek voltak, de aztán jött Diego Simeone, és minden sokkal bonyolultabb lett – dicsérte a rivális argentin trénerét a volt középpályás, aki az Atlético keretében lévő futballistákról már nem volt ilyen jó véleménnyel. – Nincs olyan játékosuk, aki beférne a Realba.”

A bajnoki címről már lemondó Guti odaszúrt még egyet a címvédésre jó eséllyel pályázó éllovasnak is.

„A Barcelona sokkal több jogtalan büntetőhöz és szabadrúgáshoz jut, mint a Real. Színházi előadást csinálnak a mérkőzésből. Különösen Neymar, Jordi Alba és Dani Alves. Ha az alakításaikért Oscar-díjat lehetne adni, akkor Neymar kiérdemelné a legjobb színésznek járó elismerést, amiért nagyon sokat tett már.”

Az őszi 1–1-es döntetlent követően a szombati mérkőzés oddsait tekintve még a Real-siker is jól fizet, az Atlécio-győzelem pedig egyenesen felér egy fél főnyereménnyel.

Az Atlético elleni madridi derbit megelőző utolsó edzésen nem vett részt Marcelo, aki számára a csütörtöki edzés is idő előtt fejeződött be. Spanyol sajtóhírek szerint Zinedine Zidane vezetőedző a Real brazil labdarúgójára combizomhúzódás miatt előreláthatólag három hétig nem számíthat, így már a holnapi rangadón (16 óra, Tv: Sport2) is pótolnia kell a védőt. Marcelo – akinek ez már a harmadik izomsérülése a szezonban – helyettese Nacho vagy Dani Carvajal lehet.

Jó hír a Real-drukkerek számára, hogy a sérüléssel bajlódó Pepe viszont együtt készült a többiekkel, és bevethető lesz a múlt heti bajnokit kisebb sérülése miatt kihagyó Karim Benzema is. Ott lehet továbbá a keretben Borja Mayoral, aki a hét közben duplázott a Manchester City elleni ifi BL-meccsen (3–1). A Castilla 18 éves támadója a felnőttekkel együtt készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése