2015. február 2., hétfő

Kétszer volt hátrányban, így is nyert a Barca

A Barcelona 3-2-re nyert a Villarreal elleni bajnoki meccsen, de nem alakult ez egyszerűen a hazaiaknak. A katalán csapat úgy esett neki a Villarrealnak, mint az a csapat, amely minél előbb szeretné eldönteni a meccset. 



Az esély is megvolt erre, főleg Luis Suáreznek akadtak gólszerzési lehetőségei, negyedóra alatt háromszor is, de mindegyik kimaradt. Aztán megint az uruguayi hibázott el egy nagy helyzetet, az ellentámadásból pedig a spanyol-orosz Gyenyisz Cserisev tette bele ügyesen a lábát egy rosszul eltalált lövésbe és máris vezetett a vendégcsapat.
A félidő előtt nem sokkal a Villarreal majdnem a második gólját is megszerezte, az utolsó percben aztán a Barca egyenlített, Neymar éppen ott állt, ahová Asenjo kapus kiütött egy beadást, a brazil nyolc méterről nem hibázott.
Alig telt el öt perc a második félidőben amikor megint mattolták a szerencsétlenkedő Barca-védelmet. Piqué bénázott nagyot, lábáról a kiugró Giovanni elé pattant a labda, aki lefutotta a védelmet, egy szép csel után pedig Viettót szolgálta ki. Két perccel később. Suárez most kiszolgált, Messi fejesé még a védőkről pattant vissza, jött Rafinha és pár lépésről bevágta. Megint két perccel később. Suarez most már tényleg gólpasszt adott, Messi a tizenhatos vonaláról lőtte Asenjo kapujába, fordított a Barca.
A 64. percben aztán egész sor fura esemény zajlott le. Előbb a Villarreal lőtt egy lesgólt, aztán a gyors indítást Messi tette zseniálisan Neymar elé, akit elütött a kapus, de 11-est nem kapott a Barca. Ennek ellenére is gólt szerezhetett volna, de Suárez ezúttal két lépésre a kaputól nem találta el rendesen fejjel.
A meccs hátralévő részében a Villarreal nem adta fel, megpróbált egyenlíteni, de a Barcelona védői ekkor már sokkal több odafigyeléssel, és eredményesebben zárták le a területeket, így nagy helyzete sem volt a vendégcsapatnak.
Primera División, 21. forduló: Barcelona-Villarreal 3-2 (1-1)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése